2013. január 29., kedd

Éjjeli Járat

Újabb zenekaros karkötő! Ha még nem ismernétek az Éjjeli Járat (ex. Végállomás) zenekart, akkor bemutatom. Óriási bulit tudnak csinálni, régi magyar rockzenét játszanak (Deák Bill, Bikini, P.mobil, Akela, Tankcsapda, Zorall, stb..), és történetesen Atim ebben a zenekarban szólógitáros. Régóta nyaggatnak már, hogy szeretnének "rajongói" karkötőt, hát most elkészült az első darab. Kíváncsi vagyok hogy fog nekik tetszeni :) Ha környékbeliek vagytok, és nem hallottatok még róluk, gyertek el, nem fogjátok megbánni, kb 1-2 havonta játszanak a Szunyoghban, meg persze még jó pár helyen a környéken.  :)
A karkötő, 18 cm hosszú, 1,5 cm széles. 




2013. január 24., csütörtök

Dream Theater

Kaptam egy újabb kulcstartós kérést! A Rise Against után, most egy Dream Theater-ös készült el. :) 24+1 szálas, 4 x 6 cm. Saját minta. Természetesen  mindkét oldala ugyan az.  :) Remélem fog tetszeni a tulajdonosnak :)





2013. január 22., kedd

2. blogszülinap :) - NYEREMÉNYJÁTÉK! :)

Február elején két éves lesz a blogom (a Facebook oldalam pedig január elsején múlt kettő..). Ennek az egyetlen oka, Ti vagytok. A sok-sok pozitív visszajelzés, a támogatás, a sok szeretet, amit így képernyőn keresztül - és egyesektől  személyesen - kaptam! :) Köszönöm! Remélem ebben az évben is velem lesztek, és - ha minden igaz - tavaszól kézműves vásárokon is találkozhatunk! :)







A játék február 12-ig tart! :)

2013. január 18., péntek

Tecktonik

Kaptam egy kérést, miszerint készítsek egy fekete-fehér "kockás" karkötőt, benne neon zöld felirattal: Tecktonik. Elsőre igent mondtam, mivel nem tűnt lehetetlennek az elkészítése. Miután nekikezdtem, csak akkor jöttem rá, hogy nagy fába akartam belevágni a fejszémet, ugyanis a fekete-fehér szálak váltása pont szélre esett, úgyhogy nagyon kellett ügyeskednem, hogy ne látsszon aminek nem kell, és jól nézzen ki, aminek meg jól kell kinézni. Végül sikerült elkészítenem, és a csomóim is elég pontosra sikerültek. Remélem fog tetszeni a tulajdonosnak :)

17 cm hosszú, 1,5 cm széles, 9+1 szál, többszínű betűs technika.








2013. január 16., szerda

Álomcsapda házilag

Nagyon régóta szerettem volna venni magamnak egy álomcsapdát, de sajnáltam rá kiadni több ezer forintot, ezért úgy határoztam, hogy készítek magamnak. Tök egyszerű, de rengeteg időt igényel!

Ami kell hozzá:
- 1,5-2 óra szabad idő,
- fém-, vagy fakarika (mivel nem tudtam sehol venni, Atit kértem meg, hogy csináljon nekem a munkahelyén) 
- gyöngyök,
- tollak (állatkerti pályafutásom alatt szert tettem néhány papagáj tollra, azokat használtam fel),
- mindenféle apróság, amit fel lehet rá aggatni
- vastagabb, nem szöszölős fonal (Catania-t használtam)
- hímzőcérna
- ragasztó



Először körbetekertem a fémkarikát cérnával, hogy a hegesztés, és egyéb külső behatások nyomait eltakarjam:

Amikor végigértem a körbetekeréssel, nem vágtam el a cérnát, hanem kötöttem egy csomót, és elkezdtem körbehurkolni, a karikát, egészen a közepéig. 


 
Amikor beértem a közepére, egyszerűen párszor körbetekertem a szálat, hogy vastagabb legyen a széle. Kötöttem egy csomót, amit ügyesen elrejtettem, majd a levágott szál végére pöttyentettem egy csepp ragasztót, és ezzel el is készült az alap. 

 
 A díszítésról nem készítettem fotókat, úgy is mindenki máshogy csinálná :) A végeredmény ez lett! Nekem nagyon tetszik! És nektek? :P







 

2013. január 15., kedd

Van Canto

Régóta terveztem már egy betűs karkötő készítését, és Ancsa nemrég megkért, hogy csináljak neki egyet a kedvenc zenekarának a nevével, így nem volt kérdés mit fogok csomózni. Tegnap kezdtem bele, 2 x 4 óra alatt készült el (+ ugye a minta megtervezésének az ideje). Leszakadnak az ujjaim, de megérte a fáradozást :D Marha jól néz ki szerintem. :) Ancsának is elnyerte a tetszését, úgyhogy mindenki boldog...:P
18 + 1 szálas, 2,5 cm x 20 cm. 







2013. január 14., hétfő

Amikor két technika találkozik

Akkor bizony érdekes dolgok születnek. Bár ezeket a karkötőket inkább mondanám egyszerűnek, mint érdekesnek. Talán az egyetlen érdekességük, hogy két alkotó keze munkájából származnak. Egy korábbi csere-ügylet alkalmával sikerült ezekhez a gyurma-fityegőkhöz jutnom, Ancsától a LastWildHandmade oldal szerkesztőjétől. Egyszerű makramé karkötőket készítettem, és ezek a gyurmaságok tökéletesen feldobják őket! Nektek tetszenek? :) Nekem a szmájlis a kedvencem :P







2013. január 9., szerda

Tündérkert

Sokak szerint a lila és a zöld szín nem illik egymáshoz, giccses párost alkotnak. Na szerintem ez egyáltalán nem így van! Egyszerűen meg kell találni a megfelelő arányokat, és árnyalatokat! Az első gondolatom, amikor készült a szett, az volt, hogy egy tündérekkel teli kertben vagyok, és gondom egy szál se! :) 

A karkötő 24 szálas, 6 színből áll, és végtelen egyszerű a mintája. Szélessége 3 cm, hossza 14.
A füli szintén 6 színből készült, átmérője 4 cm.









Nektek tetszik ez a színösszeállítás? :)


2013. január 7., hétfő

Romantikus szett

Még mindig nem szeretem a rózsaszínt, de rakosgattam a cérnáimat, és a fehér, a rózsaszín és a szürke egymás mellé keveredtek, és azonnal csinálnom kellett belőlük valamit! Mivel most benne vagyok nagyon a pici fülik készítésében, így nem volt kérdés, hogy mi lesz a végeredmény. Hogy ne legyek annyira unalmas készítettem egy egyszerű karkötőt is a fülihez. Nektek hogy teszik? :)